Thursday 31 August 2023

Grade 7 Art

 Grade 7 Art 2023 - 2024

Vårtermin 2023


Perspektiv


Vi startar en ny uppgift och eleverna får träna handmotorik - fri teckning men även förmågan att identifiera optisk illusion genom PERSPEKTIV temat. Vi arbetar med geometriska former och inspireras från Eschers illustrationer men även textilkonstnären Kaffe Fassett. 











IMYC Traditions

Inom uppgiften Traditioner har vi fokuserat på materialet lera samt den gamla tekniken ringling. Vi har observerat hur olika objekt har framställts som form, färg och symboler och ändringar genom olika epoker.


Eleverna skapar föremål, mugg genom att använda tekniken ringling. Sedan med inspiration från några kända konstnärer har eleverna skapat egna repetitiva former som dekorerar dessa föremål.

















IMYC Curiosity

Eleverna har arbetat på temat utforskning av form och färg under IMYC unit Curiosity. De har fått välja ett objekt som ska ritas realistiskt med hjälp av rutnät tekniken. 

Vi har även lärt oss färgkunskap, om Isaac Newton, Goethe samt  planera färg genom att på ett vetenskapligt sätt sätta bredvid varandra färger som skapar färgharmoni och färgkontrast.





Serie strip - engelska/bild











På bildlektionerna just nu arbetar eleverna med att skapa en seriestrip på temat superheroes. Vi lär oss om olika typer av serier, komposition, bildutsnitt, proportioner och rörelse. På serieteket kan man hitta, läsa och låna serier.










Peace day

Vi har firat international peace day genom att vika origami duva.





Stad i fågelperspektiv

Vi visar resultatet i matsalen. Här har vi övat olika typer av linjer, kompositioner och att använda kontraster för att skapa perspektiv effekten.





Första bilduppgiften handlar om perspektiv i konsten och i arkitektur. Här lär vi oss lite om perspektiv inom konsthistorien och ritar skyskrapor i fågelperspektiv. 



Perspektiv i konsten

- En Punkts Perspektiv - 

I första bilduppgiften arbetar eleverna med perspektiv principen och skapar en illustration med torn i fågelperspektiv. Här övar vi finmotoriken, arbete med olika typer av linjer genom att använda olika typer av blyertspennor.





We have started the year with a collaborative art project where the students painted outside using colour theory principles and proportion canon. The paintings are decorating the school now.












0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home