Thursday 31 August 2023

Grade 7 Craft

 Grade 7 Craft

VT 2024


Förkläde

Efter arbetet med handtekniker kommer eleverna att sy en midjeförkläde dekorerad med former inspirerade från konsten. Eleverna får välja tekniken blocktryck då vi använder träbitar för att skapa abstrakta repetitiva former eller måla med pensel. Vi kommer att använda textilfärg. 

Logotyp

Vårtermin arbetar eleverna i med mjuka material. Vi börjar med handsömnad och inspireras från kända logotyper. 
Eleverna designar och broderar egna logotyper - symboler och bokstäver som blir sedan nyckelring eller en så kallad logo charm.




Pengapåse

Efter broderi momentet arbetar vi ungefär två lektioner med IMYC temat traditioner och inspirerade från besöket från Vasa Museet designar moderna pengapåsar med handtekniker.








Utställning kulturhuset

Några elever har förra året fått delta med mig i projektet Fröet som Kulturhuset Stockholm har organiserat. Vi har skapat föremål, ritat skisser, fantiserat vad som skulle bli av det stora fröet som vi hade fått. Resultatet visas i en utställning på Kulturhuset.














Slöjda en nyckelhängare i stadssiluett 

Eleverna i årskurs 7 arbetar med att slöjda en hängare genom att branda trä och metall. Vi inspireras av bilduppgiften och använder former som stadssiluett. 

Här övar vi att planera och ritar två skisser, kapnota och konstruktionsritning. Vi mäter, markerar, sågar, sammanfogar, dekorerar trä och böjer krokar i ståltråd.



















Första slöjduppgiften

Vi börjar bli färdiga med första uppgiften. Här har vi tränat handverktyg och tekniker samt blandat olika mjuka och hårda material.













I första slöjduppgiften - nyckelring eller hängsmycke - kommer eleverna att repetera olika tekniker och arbete med verktyg. 










0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home